Språk Språk
Norrtälje bibliotek förlag

Norrtälje biblioteks förlag drivs inom ramen för Norrtälje biblioteks verksamhet och har inget vinstsyfte. Inriktningen är litteratur med någon anknytning till Roslagen, området Norrtälje kommun eller Norrtälje stad, gärna lokalhistoriskt men även andra områden beaktas. Förlagschef är kommunens bibliotekschef, Per Ahlin.

Det var då – promenader i Norrtäljes historia

Det var då av Lennart Jansson.Det var då – promenader i Norrtäljes historia av Lennart Jansson.

Baksidestext:

Hur såg det ut på Stora Torget för 100 år sedan? Norrtäljes badortsepok – vad var det? Höga Bärg – var låg de? I den här bokenfår du följa med Norrtäljes historie- och kulturprofil Lennart Jansson på promenader i det Norrtälje som en gång var.

Lennart berättar på sitt kunniga och trivsamma sätt om den originelle Gustav Bonde – greven som högg i sten. Om kungar på besök. Om de stora höstmarknaderna. Om August Strindberg och Astrid Lindgren i Furusund och Tove Jansson på Blidö. Och mycket mer.

Det var då är späckad med fascinerande bilder från det gamla Norrtälje, hämtade ur bland annat färghandlare Nordströms fotosamling och Roslagsmuseets samling.

Det var då - baksidan av boken.Lennart Janssons insatser för kulturen i Roslagen går inte att överskatta. Han var ordförande i Roslagens Fornminnes- och Hembygdsförening i över 50 år. Han har varit ordförande i Nordströmska stiftelsen och styrelseledamot i Pythagoras industrimuseum. Han är Roslagsambassadör, stadsguide och vigselförrättare. Och han är en oförliknelig historieberättare.

I den här boken tar dig Lennart med på promenad i Norrtäljes och Roslagens historia.

Sidor: 133

Pris: 160 kronor

Boken säljs på Norrtälje stadsbibliotek, Biblioteksbussen samt biblioteken i Rimbo, Väddö och Hallstavik. Den finns också att köpa på Norrtäljes museum och konsthall samt på Pythagoras industrimuseum. Du kan också beställa boken via formuläret här nedanför. Eventuell fraktkostnad betalas av beställaren.

 

Förr om åren

Förr om åren

Ny bok har om Roslagen har just kommit ut. Roslagsbor har bidragit med bilder och berättelser. Bildmaterialet är fotograferat mellan slutet av 1800-talet och 1979. Det är amatörfotografer som skildrar livet och människorna i Roslagen förr om åren.

Per Ahlin, Jakob Jakobsson och Anna Guttorp har arbetat fram boken.

Pris: 150 kronor. Porto tillkommer vid beställning. Fyll i uppgifter i beställningsformuläret nedan.  

 

Beställ böcker
Skriv in i meddelanderutan ditt personnummer, adress och vilka böcker du vill beställa.
Kontakta biblioteket
* Fältet måste fyllas i
*
*
*